Verkoopcontract website

Let op! Dit is de Nederlandse variant. Klik hier voor de Engelse variant.

Waarom een verkoopovereenkomst voor mijn website?

Heeft u een website of internetdienst ontwikkeld en wilt u deze verkopen? Leg dan uw rechten en plichten vast in een duidelijk contract. Hiermee voorkomt u discussies over wat er precies zou zijn geleverd, hoe er moet worden betaald en vooral wie aansprakelijk is voor eventuele later ontdekte problemen. De verkoop van een website kan tot allerlei claims en problemen leiden.

Met een contract verkrijgt u (en de koper) duidelijkheid over wat wanneer moet gebeuren en wie aansprakelijk is voor welke claims of onregelmatigheden bij de overdracht of wat er daarna gebeurt. De afspraken hoeven niet ingewikkeld te zijn: eerst betalen, dan alle rechten over en alle wachtwoorden verstrekt is een prima contractuele regeling. Maar het moet wel ergens expliciet opgeschreven staan.

Wat regelt deze verkoopcontract voor websites?

Natuurlijk, de prijs spreekt voor zich, maar welke auteursrechten worden nu precies verkocht? Gaan licenties mee, worden inkoopcontracten overgedragen en hoe zit het met klanten? Wat met opt-in van geregistreerde gebruikers? En trouwens, is die prijs een eenmalig bedrag, gaat het via escrow en moet er misschien nog btw bij? Regel dit met een op maat gegenereerde verkoopovereenkomst voor uw website met JuriDox.