Disclaimer (NL)

Klik hier voor de Engelse versie

Waarom een disclaimer op mijn website?

In een disclaimer kunt u juridische risico's rond uw website in zekere mate indekken. Denk aan een voorbehoud voor prijsfouten of de juistheid van informatie. Ook kunt u hier een colofon met contactinformatie of auteursrechtvoorbehoud opnemen.

Een disclaimer heeft weinig juridische waarde. Eenzijdig bepalen dat u niet aansprakelijk bent of geen verantwoordelijkheid neemt voor fouten is immers niet mogelijk. Maar een disclaimer kan wel de toon zetten en als extra waarschuwing dienen.

Daarnaast kan een disclaimer dienen als contactpagina of auteursrechtvoorbehoud. Zo kunnen mensen niet zeggen dat onduidelijk was wie ze moesten benaderen, of dat ze dachten dat alle inhoud vrij van auteursrecht was.

Wat regelt deze disclaimer?

De disclaimer regelt met name (beperking van) uw aansprakelijkheid en omgang met auteursrechtelijke materialen.

Biedt u ook diensten aan op uw website?

Dan is het aan te raden om Algemene Voorwaarden te hanteren, die u van toepassing kunt verklaren op de individuele overeenkomsten die u sluit. Bekijk hier ons aanbod aan algemene voorwaarden en maak ze zelf eenvoudig en snel op maat.

Hoe werkt het?

Wanneer u de vragenlijst start, zal u met behulp van informatie en uitleg door de vragen worden geleid. Aan de hand van uw antwoorden zal een disclaimer op maat worden gemaakt door ons systeem. Als u inlogt of een account aanmaakt, kunt u de voortgang van de vragenlijst ook opslaan en later terugkomen. Bekijk ook het voorbeeld van de disclaimer!