Zijn uw algemene voorwaarden wel op maat?

27 december 2017

Algemene voorwaarden zijn onmisbaar om op een transparante en veilige manier zaken te doen als dienstverlener in de ICT. In uw voorwaarden kunt u bepalingen opnemen omtrent aansprakelijkheid, facturen en betalingen en kunt u aangeven hoe u uw diensten uitvoert (snelheid, responstijd, verantwoordelijkheden, enzovoorts). En vergeet de eigendom van uw resultaten niet!

Algemene voorwaarden voor developers, designers of ontwikkelaars helpen de ondernemer om hun zaken juridisch te regelen. Met goede algemene voorwaarden zijn de rechten en plichten van de ondernemer duidelijk: van offerte tot levertijd en kwaliteit, en van betalingsvoorwaarden tot opzegging en verlenging.

Specifiek voor grafisch ontwerp en softwareontwikkeling zijn natuurlijk intellectueel eigendom, oplevering, testen en aanvaarding van groot belang. Deze onderwerpen worden vaak vergeten in standaardteksten, die immers geschreven worden voor dienstverleners in het algemeen. Op maat gesneden voorwaarden voor design of development helpen u om discussies met klanten te voorkomen of in ieder geval snel kort te sluiten.

Blog / ICT / Zijn uw algemene voorwaarden wel op maat?