Oprichting BV door natuurlijk persoon

Of neem een abonnement Onbeperkt toegang, altijd up-to-date

Waarom een B.V. oprichten met JuriDox?

Bij JuriDox is het oprichten van een B.V. eenvoudiger dan ooit. Op ons platform genereert u aan de hand van vragenlijst eenvoudig het concept van de oprichtingsakte, welke vervolgens door de notaris zal worden gepasseerd. Het enige wat u hoeft te doen, is even bij onze aangesloten notaris langsgaan om uzelf te identificeren. U heeft dan uw B.V. opgericht voor een vaste prijs.

BV Scan

Twijfelt u of een BV voor u een goede zet is? Doe dan gratis onze BV Scan.

Enig aandeelhouder

Op deze pagina kunt u een bestelling plaatsen voor de oprichting van een B.V. waar u enig aandeelhouder en bestuurder van bent. Het voordeel ten opzichte van een eenmanszaak is dat u privé en zakelijk duidelijker kunt scheiden: in principe bent u niet aansprakelijk voor dingen die in de B.V. gebeuren, terwijl u bij een eenmanszaak altijd privé aansprakelijk bent voor wat u zakelijk doet.

Extra voorwaarden

Let op: om de oprichting van een B.V. met één aandeelhouder te bestellen, dient u (als oprichter) aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • U bent een natuurlijk persoon (andere rechtspersonen kunnen nog geen B.V. oprichten via JuriDox);
  • U bent gevestigd of woonachtig in Nederland;
  • U spreekt Nederlands, omdat er anders een tolk bij de passering van de akte aanwezig zou moeten zijn. Dit lukt helaas niet onder ons scherpe tarief.

Het proces

Wanneer u de bestelling start, zal u door een vragenlijst worden geleid. Aan de hand van uw antwoorden, zal een oprichtingsakte voor u op maat worden gemaakt door ons systeem. Vervolgens zal onze notaris, gevestigd in de buurt van Utrecht, contact met u opnemen. Deze zal u uitnodigen om langs te komen, zodat u zich kunt identificeren en de akte kan worden gepasseerd. Hierna zal de BV zijn opgericht.

Kosten voor Kamer van Koophandel

Let op: Wanneer de B.V. in het handelsregister is ingeschreven, stuurt de Kamer van Koophandel u nog een nota van €50 in verband met de inschrijving. Deze kosten zijn niet inbegrepen in onze prijs.